SAOPĆIO IGK

Gradonačelnik Otave čestitao Dan državnosti BiH

Dan državnosti 25. novembar obilježava historijsko proglašenje prava na samoopredjeljenje i jednaka prava za narode BiH, navodi se u čestitki

Gradonačelnik Otave čestitao Dan državnosti BiH. Fena

FENA

16.11.2023

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) primio je čestitku iz Ureda gradonačelnika glavnog grada Kanade, Otave, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

- U ime članova Gradskog vijeća Otave sa velikim zadovoljstvom upučujem čestitke građanima bosanskohercegovačkog porijekla koji žive u Otavi povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Dan državnosti 25. novembar obilježava historijsko proglašenje prava na samoopredjeljenje i jednaka prava za narode Bosne i Hercegovine. Kao predsjednik Vijeća, želim da se zahvalim članovima Bosanskohercegovačke zajednice Otava za svoj vrijedni doprinos bogatom kulturnom mozaiku i ekonomskom rastu našeg grada. Dozvolite mi da svim Bosancima i Hercegovcima, posebno onim u Otavi uputim najbolje želje povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine - stoji u čestitci gradonačelnika Otave.

Direktor IGK Emir Ramić se zahvalio gradonačelniku Otave.

Istovremeno, još je jednom podsjetio političke lidere u Bosni i Hercegovini da više povedu računa o političkim, ekonomskim, kulturnim i akademskim odnosima sa Kanadom koja u postojećim geostratešim preslagivanjima u međunarodnoj zajednici ima sve veći ugled. To može samo koristiti državi Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.