GENERALNI SEKRETAR NATO-A

Jens Stoltenberg danas stiže u BiH: Planirana radna večera s članovima Predsjedništva BiH

Sutra će se Stoltenberg sastati s visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom i predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto

Jens Stoltenberg. AP

H. J. I.

19.11.2023

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg stiže danas u službenu posjetu Bosni i Hercegovini. Ovo je njegova prva posjeta našoj zemlji. 

Za danas je planirana radna večera Stoltenberga s članovima Predsjedništva BiH.

U ponedjeljak, 20. novembra, Stoltenberg će se sastati s visokim predstavnikom u našoj zemlji Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt).

Isti dan je također planiran susret s predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.

- Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto susrest će se u ponedjeljak, 20.11.2023. godine, u Sarajevu, s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom koji dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini - navedeno je iz VM BiH.

Nakon Bosne i Hercegovine, Stoltenberg putuje na Kosovo, gdje će razgovarati s predsjednicom Vjosom Osmani i premijerom Kosova Albinom Kurtijem.

U utorak 21. novembra, Stoltenberg je najavio kako će u Beogradu održati sastanak s premijerkom Anom Brnabić te predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Kasnije tog dana, Stoltenberg će otputovati u Sjevernu Makedoniju, gdje će održati sastanke s vrhom države - navodi se u saopćenju NATO-a.

Posjetu zapadnom Balkanu generalni sekretar NATO-a će zaključiti sastankom sa savezničkim liderima iz regije na kojem će učestvovati Edi Rama, Zoran Milanović, Milojko Spajić kao i Robert Golob.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.