DRŽAVNI MINISTAR

Hurtić: Svi evakuirani bh. državljani će imati smještaj u Salakovcu, hranu, garderobu i ljekarsku pomoć

Budući da u grupi ima dosta djece, pregledat će ih stručnjaci i razgovarati sa svakim djetetom pojedinačno, najavio je

Sevlid Hurtić. Fena

H. J. I.

20.11.2023

Prvu grupu evakuisanih bh. građana i njihovih srodnika iz Gaze dočekali su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo rodbina, prijatelji i drugi građani, kao i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić i amabsador Države Katar u BiH Meshaal Ali Mohammad Abdullah Al-Attiyah te ambasador Palestine Rezek Namura (Rezeq Namoora), kao i predsjednik Udruženja Palestinaca u BiH Majed Maarouf. 

Obezbijeđena je institucionalna pomoć svima koji deolaze u BiH – od smještaja, psihološke, ekonomske i svake druge pomoći. Puno je velikih svjetskih sila koje to još nisu uspjele, kazao je on također.

Ministar Hurtić je izjavio po dolasku grupe da je završeno sve u vezi s procedurama i da će pristigli, svih 37, imati za početak smještaj u Salakovcu kod Mostara, hranu, garderobu i ljekarsku pomoć.

Budući da u grupi ima dosta djece, pregledat će ih stručnjaci i razgovarati sa svakim djetetom pojedinačno, najavio je.

- Važno je da su ovi građani stigli a ostalo će sve biti lakše, angažovaćemo se u punom kaoacitetu da riješimo sve probleme koje imaju - riječi su ministra Hurtića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.