GRADONAČELNICA SARAJEVA

Jevrejska zajednica u BiH podržala Karić nakon napada Kabirija: Jasan pokazatelj da sam bez razloga meta

Izraelski biznismen i predsjednik Abraham grupe prijetio gradonačelnici Karić i slao joj fotografije ubijene djece

Sa današnjeg sastanka. Facebook

E. Ć.

23.11.2023

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na društvenim mrežama na kojima je saopćila da je danas održala sastanak s predstavnicima jevrejske zajednice u Sarajevu, a sve u kontekstu tužbe protiv Amira Kabirija, predsjednika Abraham grupe i izraelskog biznismena.

- Nakon što sam sinoć objavila neprijatnosti kojima sam izložena u posljednje vrijeme, jutros sam prve na vratima mog kabineta dočekala predstavnike Jevrejske općine Sarajevo i La Benevolencije koji su došli da mi daju svoju podršku.

Upravo ta podrška mi je jasan pokazatelj da sam bez razloga meta i da mi se pokušava pripisati sve ono što ne liči na mene ni na grad na čijem sam čelu. Puno mi znače riječi ljudi čije je djelovanje nemjerljivo važno i potrebno našoj zajednici.

Zato dragi moji, Jevrejska Opština Sarajevo i La Benevolencija, od srca hvala. Želim se posebno zahvaliti na kontinuiranoj podršci Udruženju generala Bosne i Hercegovine koji su i danas stali uz mene. Hvala od srca svim sugrađanima na upućenim riječima podrške, vi ste moj motiv i snaga - poručila je Karić.

Inače, delegaciju jevrejske zajednice predvodili su Jakob Finci, Elma Softić-Kaunitz, Boris Kožemjakin, Igor Kožemjakin i Vladimir Andrle.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić se posebno zahvalila na kontinuiranoj podršci Udruženju generala Bosne i Hercegovine koji su i danas stali uz nju.

Podsjetimo, Karić je ranije objavila kako joj je Kabiri prijetio i slao fotografije ubijene djece. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.