PRUŽIO JOJ PODRŠKU

Nikšić: Pozivam nadležne organe da bez odgađanja istraže prijetnje kojim je izložena Karić od Kabirija

Takvim pojedincima se mora staviti do znanja da nisu iznad države i vladavine prava, neovisno o njihovom ličnom bogatstvu, rekao je

Karić i Nikšić. Facebook

S. S.

24.11.2023

Premijer FBiH Nermin Nikšić pozvao je nadležne organe da bez odgađanja istraže prijetnje i kontinuirane pritiske kojim je gradonačelnica Sarajeva i potpredsjednica SDP-a BiH, Benjamina Karić bila izložena od Amira Kabirija.

- Nedopustivo je da bilo koji pojedinac, a naročito strani državljanin, prijeti i vrijeđa jednog dužnosnika Bosne i Hercegovine zbog političkih stavova. Takvim pojedincima se mora staviti do znanja da nisu iznad države i vladavine prava, neovisno o njihovom ličnom bogatstvu. Bahato ponašanje prema gradonačelnici glavnog grada i izlaganje svojevrsnom psihičkom zlostavljanju je nedopustivo i predstavlja uvredu svim građanima glavnog grada i Bosne i Hercegovine - kazao je Nikšić.

Dodao je da bi se Kabiri trebao naučiti učtivnom ponašanju u zemlji u kojoj je gost.

- Trebao bi znati da je Bosna i Hercegovina zadnje mjesto na kojem može računati na šutnju ili uzmicanje onda kada drugi nasrnu na njene institucije i njen politički suverenitet - zaključio je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.