BLIZU 2.000 UČENIKA

Učenici na Trgu slobode u Tuzli obilježili Dan državnosti BiH

Nakon kulturno-umjetničkog programa učenici su u zrak pustili 80 balona koji su simbolično predstavili 80. godišnjicu obnove bh. državnosti

U Tuzli obilježen Dan državnosti - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10
FENA

24.11.2023

Blizu 2.000 učenika iz 13 škola sa područja Tuzle danas su na Trgu slobode na prigodan i svečan način obilježili 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Program u svim školama

Prigodan kulturno - umjetnički program održan je u svim školama na području Tuzlanskog kantona, posvećen Danu državnosti Bosne i Hercegovine.

- Obilježavanje Dana državnosti BiH ima simbolički značaj a nije samo sebi svrha. Mi želimo da naši učenici nauče da se za Bosnu i Hercegovinu vrijedi boriti. Svi želimo da ova zemlja bude napredna i svi želimo da svojim radom doprinesemo da BiH bude demokratska, ekonomski prosperitetna i zemlja u kojoj postoji vladavina zakona i da na tim principima gradimo zajedničku bolju budućnost - kazao je Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke TK.

Monika Ostojić, učenica Srednje elektrotehničke škole iz Tuzle, govorila je o značaju ZAVNOBIH-a.

Najvažniji događaj u BiH

- Dan državnosti kod mene budi ponos na Bosnu i Hercegovinu i što nosim naše državljanstvo, ponosno pokazujem naš pasoš i pričam naš jezik - istakla je ona.

Učenica Građevinsko geodetske škole Tuzla Emina Mujkanović bila je među učenicima koji su se odazvali pozivu da se svečano obilježi ovaj praznik.

- Za mene je Dan državnosti jedan od najvažnijih događaja u Bosni i Hercegovini i tako mi je velika čast što sam, evo, imala priliku da stanem ovdje i da dam izjavu u ime naše škole i svih učenika koji su se okupili da svima poželim sretan Dan državnosti - kazala je učenica Građevinsko geodetske škole Tuzla Emina Mujkanović.

Nakon kulturno-umjetničkog programa učenici su u zrak pustili 80 balona koji su simbolično predstavili 80. godišnjicu obnove bosansko-hercegovačke državnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.