"AVAZ" NA LICU MJESTA

Kompleks Slana Banja u Tuzli: Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti počelo obilježavanje Dana državnosti BiH

Obilježavanje Dana državnosti BiH u Tuzli se nastavlja svečanom sjednicom Skupštine TK, a zatim i defileom kroz gradske ulice

Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8
A. Bešić

25.11.2023

Odavanjem počasti i polaganjem cvijeća u kompleksu Slana Banja u Tuzli jutros je počelo obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

U kompleksu Slana Banja u Tuzli okupili su se brojni zvaničnici, predstavnici kantonalne vlade i skupštine, članovi nevladinih organizacija i udruženja te građani.

- Obilježavanje najznačajnijih datuma i praznika je od iznimne važnosti. Ovo je naša domovina kojoj moramo posvetiti svu svoju pažnju i energiju te da mladim generacijama ukažemo na značaj datuma iz prošlosti, odnosno da su ljudi prije 80 godina imali viziju jedne moderne i savremene države - kazao je predsjedavajući Skupštine TK Žarko Vujović. 

On ističe da se previše pažnje posvećuje određenim negativnostima u aktuelnom vremenu.

- Ali, uvijek ima kritična masa ljudi, Bosanaca i Hercegovaca koji su spremni da ustraju na izgradnji moderne države BiH i njenom putu ka euroatlanskim integracijama.

Obilježavanje Dana državnosti BiH u Tuzli se nastavlja svečanom sjednicom Skupštine TK, a zatim i defileom kroz gradske ulice. Centralna manifestacija će biti upriličena na Trgu slobode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.