BROJNE JAVNE LIČNOSTI

Delegacija PDA u Bosanskom Šamcu odavanjem počasti Sulejmanu Tihiću tradicionalno obilježila Dan državnosti BiH

Tihićev sin Anvar podsjetio je da je njegov otac bio državnik koji je korak po korak vodio ka jačanju države i vraćanju povjerenja među obične ljude

Dan državnosti BiH u Bosanskom Šamcu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8
S. S.

25.11.2023

Osnivač PDA Mirsad Kukić, članovi Predsjedništva PDA, kao i članovi političke organizacije odali su počast i položili cvijeće na mezar rahmetli Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine a povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Na ovaj značajan dan, delegacija Pokreta demokratske akcije prisjetila se njegovog lika i djela koji je, svojim učešćem u mnogim važnim političkim procesima za Bosnu i Hercegovinu, ostao upamćen po svojoj odanosti i požrtvovanosti našoj državi.

- Sulejman Tihić bio je čovjek koji je vodio politiku kompromisa, dijaloga i saradnje sa predstavnicima svih naroda u Bosni i Hercegovini. U skladu s tim, mi nikada ne smijemo zaboraviti da je naša jedina domovina Bosna i Hercegovina jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj je prije 80 godina osigurana puna ravnopravnost svih njenih naroda i građana i država sa jasnim historijskim granicama - rekao je Anvar, Tihićev sin, ujedno se zahvalivši gospodinu Kukiću i stranci PDA koji kontinurano odaju počast njegovom ocu.

Tihićev sin Anvar podsjetio je da je njegov otac bio državnik koji je korak po korak vodio ka jačanju države i vraćanju povjerenja među obične ljude i koji je mnogo radio na jačanju i formiranju državnih institucija. U prilog tome su i brojne izjave stranih zvaničnika koji su sa njim imali izvrsnu saradnju te koji su prepoznali politiku koju je zagovarao.

Počast bivšem članu Predsjedništva odale su i delegacije gradskih i općinskih odbora Tuzlanskog i Posavskog kantona, zajedno sa asocijacijama žena i mladih, zatim članovi uprave RMU „Banovići“, predsjedavajući i vijećnici PDA u Općinskom vijeću Banovići, kao i predstavnici Sindikalne organizacije RMU “Banovići”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.