SNAŽNI BILATERALNI ODNOSI

Emir Države Katar čestitao Dan državnosti BiH

Koristim ovu priliku da istaknem snažne odnose između naše dvije prijateljske zemlje, navodi

Emir države Katar. QNA

FENA

25.11.2023

Emir Države Katar, šeik Tamim bin Hamad Al-Thani uputio je čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, prenijela je katarska državna agencija QNA.

Katarski suveren čestitku je, u skladu s dobrom diplomatskom praksom, uputio aktuelnom predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću. Komšiću je 25. novembar čestitao i zamjenik emira Države Katar, šeik Abdulah bin Hamad Al-Thani.

Premijer Države Katar i ministar vanjski poslova te zemlje, šeik Mohammed bin Abdulrahman bin Jasim Al-Thani čestitku povodom Dana državnosti uputio je Borjani Krišto, predsjedavajućoj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Inače, ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini,  Meshal Ali Mohammad Abdulah Al-Atijah, u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uputio je svim građanima najiskrenije čestitke. 

U čestitki, koja je objavljena na službenim nalozima Ambasade Države Katar u Sarajevu na društvenim mrežama, ističe se:

- Dragi građani Bosne i Hercegovine, povodom Dana državnosti prijateljske Bosne i Hercegovine, zadovoljstvo mi je uputiti vam najiskrenije čestitke. Koristim ovu priliku da istaknem snažne odnose između naše dvije prijateljske zemlje, jer Državu Katar i Bosnu i Hercegovinu karakterišu odlični odnosi u oblasti politike, ekonomije, kulture i sporta, a čiju 30. godišnjicu ove godine obilježavamo. Dragi prijatelji, želim vam napredak, prosperitet i iznad svega mir. Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine! - navodi se. 

Bilateralni odnosi

Država Katar i Bosna i Hercegovina u ovoj godini obilježavaju 30. godišnjicu uspostave bilateralnih odnosa. 

Odnosi Katara i Bosne i Hercegovine su snažni, prijateljski i bratski, te kao takvi dvije države vežu od bh. nezavisnosti do danas. 

Iskrenost tih odnosa na najdirektniji način je potvrđena u toku najtežih ratnih iskušenja u Bosni i Hercegovini, ali u vrijeme poratne obnove i izgradnje zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.