VEOMA AKTIVNO UDRUŽENJE

Semira Inajetović nova predsjednica udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije”

Prije sjednice, mladi aktivisti VIPK-a položili su cvijeće na Spomen obilježje šehdima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine

Članstvo Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije”. VIPK

N. Č.

26.11.2023

Članstvo Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK) jučer su, 25. novembra 2023. godine održali Izvještajno-izbornu skupštinu, na kojoj su izabrali novu predsjednicu udruženja, Semiru Inajetović.

Obilježili Dan državnosti

Prije sjednice, a povodom Dana državnosti BIH, mladi aktivisti VIPK-a zajedno sa predsjednicom Inajetović, položili su cvijeće na Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine na Trgu državnosti Alija Izetbegović.

Ovim činom, članovi VIPK-a su obilježili Dan državnosti Bosne i Hercegovine i iskazali poštovanje prema žrtvama rata.

Članstvo Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije”. VIPK

Skupština je održana u prostorijama Vijeća mladih grada Konjica, a na dnevnom redu razmatrani su i usvojeni godišnji i finansijski izvještaji (2021. i 2022.) te su izvršene određene izmjene i dopune Statuta VIPK-a koje se prvenstveno odnose na organe upravljanje u uveden je status Počasnog člana udruženja.

Novo članstvo

Kadrovskim rješenjima danas su u članstvo VIPK-a primljeni: Hana Dedić, Suana Lipovac, Sarah Hebibović i Anel Grlica, koji su već imali zapažene volonterske aktivnosti kroz projekat Šarene ulice filantropije, odnosno Gala večeri filantropije u Konjicu ove godine.

Nova predstavnica VIPK-a u OSCE-ovoj Koaliciji “Peace Building” Konjic bit će Azra Mezit, a novi predstavnik VIPK-a u “Vijeću mladih grada Konjica” bit će Dino Muhibić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.