PRAVOSNAŽNA ODLUKA

Sud zvanično odbio Osmicinog operativca: Ništa od povratka na poziciju šefa krim odjela FUP-a

Bešlija je prošlog mjeseca ostao bez pristupa tajnim podacima

Bešlija: Seli se u Tuzlu. Avaz

M. Aš.

28.11.2023

Odbijena je žalba Ibre Bešlije na neprihvatanje odluke Općinskog suda u Sarajevu da donese privremenu mjeru osiguranja, kojom se ovaj dugogodišnji šef kriminalističkog odjela ove policijske agencije i glavni inspektor FUP-a raspoređuje na poslove terenskog ureda u Tuzli, saznaje portal "Avaza" iz Općinskog suda.

Podsjećamo, on je prošlog mjeseca ostao bez pristupa tajnim podacima.

Upućena žalba

Bešlija je putem advokata Alena Nakića podnio mjeru osiguranja, ali ju je Općinski sud u Sarajevu odbio 27.jula, na šta se on žalio.

Podsjećamo, Vahidin Munjić, vršilac dužnosti direktora Federalne uprave policije (FUP), donio je početkom juna odluku kojom se Bešlija raspoređuje na poslove terenskog ureda u Tuzli.

Bešlije je tada praktično smijenjen s pozicije šefa kriminalističkog odjela ove policijske agencije i više nije glavni inspektor FUP-a.

Viđen s Osmicom

Podsjećamo, teško kompromitirani Bešlija je prije nekoliko mjeseci uslikan je u centru Sarajeva s Osmanom Mehmedagićem Osmicom, bivšim direktorom OSA-e, koji se nalazi na američkoj crnoj listi. Bešlija je iako uposlenik FUP-a, bio glavni operativac OSA-e.

Otkrile su to i Sky poruke, ali i svjedočenja Elvisa Keljmendija i Danijela Dade Džafića na suđenju za ubistvo sarajevskih policajaca gdje rečeno da su se sastajali s policajcima FUP-a jer je to tražio Osmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.