POSLANIK U NSRS

Crnadak: Nepotreban zakon o imunitetu, potrebno ukinuti duple funkcije

Crnadak je rekao PDP smatra da RS ne trebaju zakonska rješenja koja "popravljaju položaj funkcionera"

Igor Crnadak. Fena

S. S.

29.11.2023

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS Igor Crnadak ocijenio je da RS nije potreban zakon o imunitetu i najavio da će ova stranka biti protiv inicijative za njegovo usvajanje.

Crnadak je rekao PDP smatra da RS ne trebaju zakonska rješenja koja "popravljaju položaj funkcionera", već ona koji donose poboljšanje "običnom čovjeku".

- To je besmislena ideja - ocijenio je Crnadak i dodao da će PDP pozvati "cjelokupnu javnost da ustane protiv nedodirljivosti političara". Crnadak je rekao da će ova stranka i na predstojećoj sjednici skupštinskog Kolegijuma insistirati na zaključku da bude ukinuta praksa dvostrukih funkcija jer bi to bilo u interesu RS - saopćeno je iz PDP-a.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić je nedavno izjavio da je priprema zakona o imunitetu završena, te da bi se uskoro mogao naći pred poslanicima.

Ovu inicijativu podržale su pojedine stranke iz RS, dok su se iz Federacije BiH čule kritike.

Prethodni Zakon o imunitetu ukinuo je 2002. godine visoki predstavnik Pedi Ešdaun, ali ga je kasnije vratio. Ešdaun je u oktobru iste godine nametnuo tri odluke o imunitetu u BiH, odnosno po jednu za entitetske, te državni nivo vlasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.