KASARNA "RAJLOVAC"

Godišnjica Oružanih snaga BiH: Predstavljen dio naoružanja i borbena spremnost vojnika

Na poligonima oko kasarne izložena je oprema koja uključuje helikoptere, tenkove, haubice, transportere kao i sistem protivzračne odbrane Buk

Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
H. J. I.

30.11.2023

Oružane snage Bosne i Hercegovine i Ministarstvo odbrane započeli su nizom događaja povodom obilježavanja godišnjice uspostavljanja Oružanih snaga.

Centralna svečanost održava se u kasarni "Rajlovac", a prisustvuju, među ostalima, predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić i Denis Bećirović, kao i ministar odbrane Zukan Helez.

U kasarni je izvršeno postrojavanje pripadnika OSBiH, a na poligonima oko kasarne izložena je i oprema Oružanih snaga koja uključuje helikoptere, tenkove, haubice, transportere kao i sistem protivzračne odbrane Buk.

Također, danas će generalna direktorica za Evropu u Službi za vanjske poslove Evropske unije, Angelina Ajhorst prisustvovati ceremoniji primopredaje sanitetskih i transportnih vozila koje je Evropska unija donirala Deminerskom bataljonu Oružanih snaga BiH.

- Deminerska i sanitetska vozila koja danas dobijamo daju dodatnu vrijednost našim sveukupnim deminerskim kapacitetima i sposobnostima. Donacija našem deminerskom bataljonu nam je jako bitna, pogotovo što je došla u čas kada slavimo Dan Oružanih snaga BiH - rekao je ministar Helez.

Dodao je da Oružane snage BiH žele da budu regionalni lideri u procesu deminiranja.

- Oružane snage BiH su najbolje integrirani dio društva, i želio bih da i cijela Bosna i Hercegovina funkcionira kao Oružane snage BiH - zaključio je Helez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.