BROJNE TEME I DISKUSIJE

Direktor Granične policije BiH učestvuje na obilježavanju 100 godina Interpola u Beču

Mirko Kuprešaković učestvuje i na panelima koje Interpol organizira u Beču, a vezani su za razne tematike iz područja kriminaliteta

Članovi delegacije Bosne i Hercegovine. GP BIH

FENA

30.11.2023

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković, od 28. novembra do 1. decembra 2023. godine, u Beču, učestvuje na obilježavanju 100 godina Interpola.

Kao jedan od članova službene delegacije Bosne i Hercegovine, direktor Kuprešaković je prisustvovao 91. Generalnoj skupštini Interpola u Beču. Ceremonija je započela uvodnim govorima, predstavljanjem gostiju i vizijom Interpola za 2030. godinu.

Kuprešaković ovih dana učestvuje i na panelima koje Interpol organizira u Beču, a vezani su za razne tematike iz područja kriminaliteta. Između ostalih, održavaju se paneli o globalnim kriminalnim prijetnjama, operativnom i strateškom partnerstvu, trendovima u nastajanju, operativnim uticajima i spremnosti za budućnost, policijskoj saradnji i tehnologijama, taktikama i povjerenju, kao i drugi paneli.

Ceremoniji obilježavanja 100 godina Interpola u Beču, kao članovi delegacije Bosne i Hercegovine, na čelu s ministrom sigurnosti BiH Nenadom Nešićem, prisustvovali su još i predstavnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Državne agencije za istrage i zaštitu, predstavnici Interpola Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Policije Brčko distrikta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.