SARAJEVO

Ajhorst: Nastavljamo raditi i podržavati BiH na njenom evropskom putu

Ajhorst je nakon primopredaje zahvalila ministru odbrane BiH, komandantima EUFOR-a i NATO-a, te rekla da je ovo veliki i značajan dan za Oružane snage

Angelina Ajhorst. N. Šaljić / Avaz

S. S.

30.11.2023

Generalna direktorica za Evropu u Službi za vanjske poslove Evropske unije Angelina Ajhorst (Eichhorst), koja boravi u posjeti Bosni i Hercegovini, danas je u kasarni Oružanih snaga BiH "Rajlovac" prisustvovala ceremoniji primopredaje sanitetskih i transportnih vozila koje je EU donirala Deminerskom bataljonu Oružanih snaga BiH.

Ova oprema je dio mjera pomoći Evropske unije u iznosu od 10 miliona eura, u okviru Evropskog mirovnog fonda za podršku ostvarivanju cilja za BiH bez mina, te jačanje kapaciteta Oružanih snaga BiH.

Ajhorst je nakon primopredaje zahvalila ministru odbrane BiH, komandantima EUFOR-a i NATO-a, te kazala da je ovo veliki i značajan dan za Oružane snage BiH.

- Prije svega, veliki dan, Dan Oružanih snaga BiH. Sretni smo sa svoje strane da imamo priliku da ga obilježavamo zajedno u ime Evropske unije. Drugi povod danas je i ova konkretna podrška koju smo uručili, a koja bi trebala da unaprijedi sigurnost svih građana Bosne i Hercegovine - kazala je Ajhorst.

Dodala je da je ovo podrška koja je realizirana u saradnji s ministrom i Ministarstvom odbrane BiH, a dolazi u važnim vremenima.

- Mogu potvrditi da nastavljamo raditi i podržavati Bosnu i Hercegovinu na njenom evropskom putu - poručila je Ajhorst.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.