KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Izetbegović: SDA neće podržati smjenu Heleza

Smatramo ozbiljnim izjave ministra Zukana Heleza o postojanju paravojnih kampova u RS, rekao je

SDA Bakir - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
S. S.

1.12.2023

U centrali SDA održana je sjednica Predsjedništva ove stranke, a nakon toga je održana konferencija za medije. Na njoj se obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović. On je podsjetio da je prošla godina od formiranja vlasti na državnom nivou te nešto manje na federalnom.

- Sasvim je jasno da se radi o lošem rezultatu. Predstavnički dom FBiH održao je samo sedam redovnih sjednica. U prvoj godini usvojeno je manje zakona nego u dvije sedmice prošlog saziva. Ni Vlada FBiH nema usvojen program rada. Najavljeno je povećanje cijena električne energije. Svjedočimo gubitku radnih mjesta i gašenju pogona - rekao je.

Kazao je da je Predstavnički dom PSBiH ispunio 10 posto obećanog. Naglasio je i da SDA traži da se istraže navodi SNSD-a i SDP-a o radikalizaciji i paravnojnim kampovima.

- Smatramo ozbiljnim izjave ministra Zukana Heleza o postojanju paravojnih kampova u RS. Kad je u pitanju zahtjev za smjenu ministra Heleza, SDA to neće podržati jer smatramo da cijelo Vijeće ministara treba smjenu - istakao je.

Mišljenja je da vlasti nisu učinile ništa kako bi se otvorili pregovorili sa EU, ali da je Evropska komisija prije mjesec spustila kriterije i dala uslovno zeleno svjetlo.

- SDA će na bazi onog što je već usaglašeno, u parlamentarnu proceduru uputiti prijedlog izmjena Izbornog zakona za unapređenje izbornog procesa. Ocjenjujemo lošim rad Vlade FBiH. Na pozicije se postavljaju nekompetentni kadrovi iz trojke, posljedice se već vide - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.