ŠEF KLUPA PDP-A U NSRS

Crnadak: Počela realizacija tajnog dogovora SNSD-a sa strancima

Čini se da g. Stevandić leži potrbuške i samo smišlja kako će dodatno popraviti položaj funkcionera, odnosno njegovih političkih šefova, rekao je

Igor Crnadak. Dejan Rakita / PIXSELL

S. S.

1.12.2023

Na sjednici Kolegijuma Narodne skupštine RS održanoj danas, faktički je počela realizacija dogovora o kojem smo ranije govorili, a radi se o dogovoru između SNSD s jedne i OHR, Misije EU i drugih predstavnika međunarodne zajednice s druge strane. Izjavio je ovo na današnjoj konferenciji za medije Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini RS, piše Srpskainfo.

On je podsjetio na informaciju koju je ranije iznio, da je SNSD obećao tim faktorima da Vlada RS neće vratiti Zakon o nepokretnoj imovini RS na dnevni red.

– Premijer Višković je 26. septembra, u zadnji čas, povukao taj zakon koji je bio u proceduri i rekao da su potrebna dodatna usaglašavanja do sljedeće sjednice. Nije bilo na sljedećoj, neće biti ni na ovoj i očigledno je da je realizacija dogovora u toku. Sačekat ćemo i Novu godinu, jer prema našim informacijama, druga strana dogovora je da neće biti izmjena Izbornog zakona. To su OHR, Misija EU i drugi predstavnici međunarodne zajednice obećali SNSD, kako bi oni mogli nastaviti da kradu na izborima – poručio je Crnadak.

Istakao je da je predložio zaključak Kolegijuma prema kojem bi svi narodni poslanici, ukoliko obavljaju još neku javnu, izvršnu, rukovodeću poziciju, bili pozvani da podnesu ostavku ili na mjesto poslanka ili druge javne funkcije koje obavljaju.

– Naš stav je i da tu treba razgraničiti funkcionere i ljude koji rade u javnom sektoru. Učitelj može biti i poslanik, ali ne može biti direktor škole. Doktor može raditi svoj posao, ali ne može biti direktor ili zamjenik direktora Kliničkog centra ili neke bolnice. Prije nekoliko dana ovu inicijativu je usvojio SNSD u Bijeljini i pokušali smo danas da utičemo na kolegu Žunića, jer samo ako bi SNSD ovo podržao bilo bi dovoljno glasova da se izglasa. Ali, očigledno je neka igra u pitanju, ova inicijativa nije podržana na Kolegijumu i jasno je da SNSD i njihova većina žele da zadrže koncentraciju moći kod malog broja ljudi. Mi, naravno, nećemo odustati od ovoga, jer je interes Republike Srpske, između ostalog, da nemamo ovako glupe situacije gdje poslanici usvajaju sami svoje izvještaje – rekao je Crnadak.

Kaže da je Zakon o imunitetu koji je predložio predsjednik NSRS potpuni nonsens i nebuloza.

– Čini se da g. Stevandić leži potrbuške i samo smišlja kako će dodatno popraviti položaj funkcionera, odnosno njegovih političkih šefova, još više im učvrstiti poziciju i pomoći „jadnim“ funkcionerima. RS treba zakone koji će pomoći narodu, a ne zakone kojima se pravi betonska ograda od deset metara oko funkcionera i stvara dodatna nedodirljivost. Bili smo protiv toga i zato nismo podržali ovaj dnevni red – zaključio je Crnadak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.