HUMANITARNI DOGAĐAJ

U Sarajevu otvoren Diplomatski zimski bazar: Organizirane i aukcije na kojoj se nude destinacije za odmor, potpisan dres Edina Džeke, vožnja helikopterom...

Posjetioci mogu uživati u raznolikim i izuzetno zanimljivim kulturnim sadržajima, kao i kulinarskim delicijama iz cijelog svijeta

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
N. Aj.

2.12.2023

Diplomatski zimski bazar, koji organiziraju članovi diplomatske zajednice u Bosni i Hercegovini, otvoren je danas u dvorani "Mirza Delibašić" u sarajevskoj Skenderiji.

Radi se o humanitarnom događaju koji je ove godine okupio više od 45 ambasada i međunarodnih organizacija, uključujući i devet novopridruženih zemalja.

Pomoć djeci

Sudionici bazara u prilici su uživati u raznolikim i izuzetno zanimljivim kulturnim sadržajima, kao i kulinarskim delicijama iz cijelog svijeta te, istovremeno, iskazati humanost na djelu, sudjelovanjem u prikupljanju sredstva za pomoć djeci i mladima u Bosni i Hercegovini.

Predsjednica Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara i supruga norveškog ambasadora u BiH Gri Reinsten (Gry Reinersten) izjavila je tim povodom kako očekuje da će biti prikupljeno dovoljno sredstava za pomoć spomenutoj populaciji.

Precizirala je kako se radi o djeci i mladima koji se suočavaju s različitim poteškoćama - djeci oboljeloj od raka, siročadi i djeci i mladima koji u teškoj finansijskoj situaciji.

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt), istaknuvši kako su događaji poput ovog prilika da se ljudi okupe i uživaju u "stvarnom životu, a ne u nekim političkim ispraznim pričama".

Novo iskustvo

- Zaista se danas osjećam dobro ovdje, da budem zajedno s ljudima i ne samo zajedno, nego i za ljude, za građane i mislim da je ovo za nas jedno novo iskustvo, da ne razgovaramo o politici da se ne vrtimo oko politike, nego da se okupimo i uživamo – kazao je Šmit.

Posjetioci Bazara su u prilici i da sudjeluju u aukciji na kojoj se nude destinacije za odmor, sportski rekviziti, uključujući i potpisan dres Edina Džeke, pa čak i vožnju helikopterom za dvije osobe.

Diplomatski zimski bazar je neprofitna organizacija u BiH koja pomaže djeci i mladima, te njihovim porodicama širom BiH, uključujući i one u teškom finansijskom i socijalnom stanju, te sa fizičkim i mentalnim poteškoćama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.