DVORANA "MIRZA DELIBAŠIĆ"

Diplomatski zimski bazar u Sarajevu 3. decembra

Kako je istaknuto, na Bazaru, koji se ove godine "vraća" u Sarajevo, sudjelovat će 40 ambasada i međunarodnih organizacija, te više domaćih izlagača i nevladinih organizacija

Sa današnje press konferencije. Diplomatski zimski bazar

H. J. I.

30.11.2022

Manifestacija "Diplomatski zimski bazar", čija je misija prikupljanje sredstava u humanitarne svrhe, odnosno za pomoć djeci i mladima u Bosni i Hercegovini, bit će održan u subotu, 3. decembra, u dvorani "Mirza Delibašić" u KSC "Skenderija" od 11.00 do 17.00 sati.

Najavljeno je to danas na press konferenciji u EU Info centru, na kojoj su ovaj nesvakidašnji događaj predstavile članice Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara - Graj (Gry) Reinertsen (Norveška) i Ana Džuel (Anna Jewell) (MMF BiH).


Zanimljivi sadržaji i iznanađenja

Kako je istaknuto, na Bazaru, koji se ove godine "vraća" u Sarajevo, sudjelovat će 40 ambasada i međunarodnih organizacija, te više domaćih izlagača i nevladinih organizacija, a posjetioce očekuje velik izbor egzotičnih jela i pića, te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta, svjedočeći susret različitih kultura.

Radi se o humanitarnoj manifestaciji u organizaciji članova diplomatske zajednice koji djeluju u glavnom gradu BiH, a čiji je cilj da se putem prodaje ulaznica, različitih predmeta, suvenira, hrane i pića prikupi novac za djecu sa posebnim potrebama i djecu bez roditeljskog staranje, te mlade koji su u stanju socijalne potrebe.

Po riječima članica Organizacionog odbora, ove će godine biti osiguran i prostor za najmlađe – dječiji kutak i zabava u "escape roomu", s mnogo zanimljivih sadržaja i iznenađenja, dok će inkluzivni kutak omogućiti da sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti i mogućnosti, uživaju u Bazaru.


Aukcija Pomozi.ba

Organizatori su sve zainteresirane pozvali da se pridruže aukciji koju će voditi "Pomozi.ba", a gdje će biti u prilici nadmetati se za vaučere za odmor i putovanja, sportske suvenire, poput potpisanog dresa Edina Džeke, šešira popularnog bosanskog pop pjevača i haljine sa "Sedmice mode" iz New Yorka.

Istovremeno, iskazali su zahvalnost ovogodišnjim zlatnim sponzorima, uključujući Vladu Kantona Sarajevo, kao i brojnim drugim sponzorima.

Pomozi.ba će, kako je rečeno, nastaviti primati uplate putem kreditnih kartica i SMS donacija, a zainteresirani mogu pozivom na broj 17040 donirati dvije KM.

Pored Reinertsen i Džuel, volonteri u Organizacionom odboru 2022. godine su - Tatiana Chontzaisa Papandreou (Grčka), Tania Messerli (Švicarska), Piet Bakker (Nizozemska), Dorina Kolici (Albanija) i Madeline Ben Atiković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.