ODRŽALI SASTANAK

Kuprešaković i rukovodstvo Sindikata GPBiH razgovarali o poboljšanju uslova za rad

Na sastanku je razgovarano o aktuelnom stanju u Graničnoj policiji BiH, aktivnostima koje provode pripadnici GPBiH i o izazovima s kojima se susreću

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković i novoizabrano rukovodstvo Sindikata Granične policije BiH. GPBIH

FENA

4.12.2023

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković u ponedjeljak je u Glavnom uredu održao sastanak s novoizabranim rukovodstvom Sindikata Granične policije BiH na čelu s predsjednikom Sindikata Draganom Matovićem, zamjenicima predsjednika Sindikata Draganom Krvavcem i Emirom Tanovićem i predsjednicom Skupštine Stanislavom Benković.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnom stanju u Graničnoj policiji BiH, aktivnostima koje provode pripadnici GPBiH i o izazovima s kojima se svakodnevno susreću.

Istaknuta je važnost poboljšanja uslova za rad pripadnika GPBiH, kao što je plaćanje prekovremenih sati policijskih službenika, potpisivanje kolektivnog ugovora, dopune i izmjene zakona o policijskim službenicima, jačanje kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta i drugo, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Direktor Kuprešaković podržao je navedene inicijative predstavnika Sindikata koje bi pridonijele poboljšanju statusa policijskih službenika.

Predstavnici Sindikata GPBiH ovom prilikom su zahvalili direktoru Kuprešakoviću na otvorenom dijalogu i podršci u nastojanju da se ostvare što bolji uslovi za rad pripadnika Granične policije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.