MINISTAR SIGURNOSTI BIH

Nešić: Bilo kakva osuđujuća presuda protiv Dodika dovodi u pitanje opstanak BiH

Kaže da bi volio da pred "onakav sud nikada ne dođe nijedan Srbin"

Nenad Nešić. RTRS

S. S.

8.12.2023

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nenad Nešić izjavio je u RTRS-ovoj emisiji Pečat da "bilo kakva osuđujuća presuda protiv predsjednika RS Milorada Dodika dovodi u pitanje opstanak i postojanje BiH."

- Sude nekome ko nije uradio ništa, zaista ta slika iz sudnice je jako stresna. Stresna za mene, kao pripadnika srpskog naroda, ali stresna i za sve pripadnike. Šalje se jedna slika, a to je šta čeka srpski narod, ukoliko ne bude imao RS. To je jedna velika poruka za nas sve ovdje u RS, da ova vrijednost, RS, je nešto što ne smijemo izgubiti - rekao je Nešić.

Dodaje, da bi volio da pred "onakav sud, nikada ne dođe nijedan Srbin."

- Suđenje predsjedniku RS, je suđenje BiH. Bilo kakva osuđujuća presuda protiv predsjednika RS, dovest će u pitanje opstanak i postojanje BiH, pogotovo u ovom obliku. Plašim se da je ovo suđenje i RS, ako osude predsjednika iste, sljedeći korak im je da ukinu RS. U Sudu BiH se ne brani Dodik, brani se RS - navodi Nešić za RTRS.

Kaže, da za njega nije prihvatljiva nijedna presuda osim oslobađajuće presude za Dodika.

- Kao Srbin iz RS, smatram da je najbolje da se ova lakrdija od Suda BiH, prekine, da vrate stabilnost u BiH i da se nastavi dalje - zaključio je Nešić.

Nešić je izjavio da mu je zadovoljstvo što je dao podršku predsjedniku RS Miloradu Dodiku, ali da mu se ne sviđa činjenica što se to odvija u Sudu BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.