ODRŽAT ĆE SE 21. DECEMBRA

Naredna sjednica Predstavničkog doma: Na dnevnom redu inicijative za smjenu Heleza i Košarca

Smjenu Košarca traže zbog nasilja u porodici, dok smjenu Heleza traže zbog njegove izjave da se na području RS nalaze vojni kampovi za obuku

Zukan Helez i Staša Košarac. Avaz

H. J. I.

8.12.2023

Na dnevnom redu 14. sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH koja bi se trebala održati 21. decembra, nalaze se inicijative za smjenu ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza i ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca.

Inicijativu za smjenu Košarca podnijeli su poslanici Miro Pekić, Jasmin Emrić, Vlatko Glavaš, Aida Baručija, Branislav Borenović, Mladen Bosić, Elvisa Hodžić, Nenad Grković, Šerif Špago, Darko Babalja i Safet Kešo, dok su inicijativu za smjenu Heleza uputili Sanja Vulić, Obren Petrović, Nebojša Radmanović, Ljubica Miljanović, Milorad Kojić, Milan Petković, Miroslav Vujičić i Čedomir Stojanović.

Podsjetimo, još 20. novembra grupa od 11 poslanika uputila je pismo predsjedavajućem Marinku Čavari u kojem traži pokretanje smjene Košarca i to zbog nasilja u porodici.

Kada je u pitanju Helezov slučaj, inicijativa za smjenu stiže nakon njegove izjave da se na području RS nalaze vojni kampovi za obuku i da su to paravojne formacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.