ODLUKA OPĆINE CENTAR

Zaustavljena izgradnja luksuznog kompleksa u Sarajevu: Neće biti Delingovih vila na Crnom Vrhu

Nevladine organizacije i udruženja su ovo označili velikom pobjedom građana

Planirani izgled kompleksa. Studio Non Stop

N. H.

9.12.2023

Izgradnje stambenog kompleksa u sarajevskom naselju Crni Vrh, koji je planirala tuzlanska kompanija Deling Invest, neće biti.

Općinsko vijeće Općine Centar Sarajevo je s 24 glasa "Za", tri suzdržana i bez glasova "Protiv", donijelo Odluku o stavljanju van snage Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski park "Crni Vrh" - izgradnja stambenog ansambla u ulici Omera Stupca, izvještava Indikator.ba.

Nevladine organizacije i udruženja su ovo označili velikom pobjedom građana, koji su tražili da područje ostane zelena oaza u centru Sarajeva. 

Kompanija Deling Invest iz Tuzle planirala je graditi  na Crnom vrhu stambeni kompleks od četiri velike, luksuzne vile na više spratova, sa garažom. 

S tim u vezu predložene su u maju ove godine izmjene i dopune Regulacionog plana "Gradski park-Crni Vrh" u svrhu izgradnje "stambenog ansambla" uz ulicu Omera Stupca. 

Ovim projektom bila je predviđena kaskadna gradnja objekata, sa stepenastim uvlačenjem etaža kako bi se uklopile u kosi teren.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.