KOMENTAR

Sedin Spahić u CKSK: SDA dva puta izdala pa uništila NES, Vladu USK formirali zajedno oni koji su se nazivali izdajnicima

SDA-ov zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nijaz Hušić mokre zastupničke klupe je zamijenio suhim mjestom u Krajini, istakao je

Sedin Spahić. Face TV

N. H.

9.12.2023

Novinar "Dnevnog avaza" Sedin Spahić gostovao je na Face televiziji, gdje je prokomentarisao formiranje nove Vlade USK, koju čine SDA, SDP, NiP, POMAK i nezavisni zastupnici.

U uvodu je vlasnik Face televizije i urednik Centralnog dnevnika Senad Hadžifejzović rekao:

- Najčešća riječ koju SDA tovari svima koji nisu SDA jeste – izdajnici. Najčešća riječ koju opozicija pa i mediji tovare svima koji su SDA jeste – izdajnici. Pa i teža - veleizdajnici. Sedin se koncentriše na SDA izdaju partnera. Još direktnije- kako je SDA izdala stranku NES i to dva puta – u Hercegovini i u Krajini - kazao je Hadžifejzović. 

- Sala Parlamenta Federacije BiH u kojoj se održavaju sjednice već neko vrijeme prokišnjava. Tako je SDA-ov zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nijaz Hušić mokre zastupničke klupe i klizav pod zamijenio suhim mjestom u Krajini. No, to ne znači da ipak nije proklizao. Hušić je postao premijer Unsko-sanskog kantona zahvaljujući glasovima onih stranaka koje su njegove kolege iz kluba u Parlamentu FBiH nazivale izdajničkim, onima koju su sve predali HDZ-u i SNSD-u, onima koji predvode “nametnutu” Vladu - kazao je između ostalog Spahić.

Komentar novinara "Dnevnog avaza" pogledajte u video prilogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.