O PROCESU EU INTEGRACIJA

Košarac i Plakalo razgovarali o 14 prioriteta EU

Pozitivne priče je uvijek važno istaći, naveo je Plakalo nakon sastanka

Sa sastanka Košarca i Plakala. Instagram

E. Ć.

12.12.2023

Zamjenik Predsjedavajuće Vijeća Ministara i Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i Generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo, danas su razgovarali o procesu EU integracija u BiH, ispunjavanju 14 prioriteta, kao i zasjedanju Evropskog vijeća u petak.

U objavi koju je Generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo podijelio na Instagramu istaknuti su detalji današnjeg razgovora.

- Sa zamjenikom Predsjedavajuće Vijeća Ministara BiH i Ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Stašom Košarcem, razgovarao sam danas o procesu EU integracija u BiH, implementiranju 14 prioriteta EU, zasjedanju EU Vijeća u petak, kao i o segmentima regionalne saradnje koju je potrebno jačati u svakom segmentu. 

Ministru Staši Košarcu, zahvalio sam se na njegovom, i trudu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, u donošenju i usvajanju zakona o tržištu vina u BiH, koji je spriječio da naši proizvođači dobiju zabranu izvoza u zemlje EU, što se svakako moglo dogoditi da isti zakon nije usvojen. Pozitivne priče je uvijek važno istaći - poručio je Plakalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.