UHAPŠENA DVA MUŠKARCA

GP BiH: Spriječeno krijumčarenje 12 državljana Turske

Pokušaji krijumčarenja dešavali su se na područjima Velike Kladuše i općine Ravno

Spriječeno krijumčarenje turskih državljana. GP BiH

N. H.

13.12.2023

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša, 12. decembra 2023. godine, lišili su slobode državljanina Turske, nakon što je otkriven u krijumčarenju devet državljanaTurske. 

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, lišili su slobode, također, državljanina Turske jer je u putničkom motornom vozilu Rover, nacionalnih oznaka Portugala, krijumčario trojicu državljana Turske. Otkriven je prilikom nadzora državne granice u mjestu Ivanica na području općine Ravno.

Krijumčareni državljani Turske. GP BiH

O navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužioci Tužilaštva BiH, prema čijim su nalozima vozači ispitani u svojstvu osumnjičenih te su, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba predati postupajućim tužiocima Tužilaštva BiH. Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a krijumčareni strani državljani predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.