SARAJEVO

Prekinuto ročište u slučaju Gadžun: Zatraženo izuzeće sudije

Za smrt dvoipogodišnje Džene Gadžun optuženi su ljekari Suad Rožajac, Jasmina Halimić i Nina Jovanović

Traže pravdu. Avaz

14.12.2023

Prekinuto je ročište u slučaju Gadžun, jer je Alen Nakić, jedan od advokata optuženih, tražio izuzeće za Adija Isaković, člana Sudskog vijeća zbog kumstva, ali nije objašnjeno kojeg. 

Naime, na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je počelo suđenje doktorima optuženim u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja koje je nekoliko puta odgađano. Međutim, suđenje je ubrzo prekinuto.

Optuženi ljekari

U toku ročišta javnost je jednim dijelom bila isključena kada je vještak iznosio podatke o zdravstvenom stanju Jasmine Halimić. Nisu bili saglasni da se snimaju optuženi u sudnici i postupak je prekinut do donošenja odluke.

Za smrt dvoipogodišnje Džene Gadžun optuženi su ljekari Suad Rožajac, Jasmina Halimić i Nina Jovanović. Sve troje su nedavno pred Kantonalnim sudom negirali krivicu za optužbe koje su im stavljene na teret.

Smrt djevojčice

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su ljekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji “Dr. Bejtović” obavljali “rutinsku” operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu djevojčice, iz koje se nikad nije probudila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.