BAJKOVIT PRIZOR

Kočije sa Djeda Mrazom prošle kroz Vilsonovo šetalište

Posjetitelji su se složili da je još samo snijeg nedostajao kako bi čarolija bila potpuna

Djed Mraz  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
S. S.

15.12.2023

Bajkovit prizor večeras na Vilsonovom šetalištu. Djeda Mraza je na kočijama prošao kroz Vilsonovo šetalište, od Općine Novo Sarajevo pa sve do manifestacije Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market.

Da je Zima na Vilsu najdraže mjesto za stvaranje predivnih uspomena dječice ali i odraslih pokazala je večerašnja posjećenost i doček Djeda Mraza.

Na radost najmlađih, Djeda Mraz se fotografisao sa svima, dijelio slatkiše i poklončiće. Kako su organizatori i najavili, bajkovito ukrašena kočija sa Sjevernog pola, krenula je ispred Općine Novo Sarajevo i prošla kroz Vilsonovo, prema manifestaciji Zima na Vilsu, uz brojne ovacije mališana.

Stigavši na svoje krajnje odredište, gdje će boraviti narednih mjesec dana, poželio je djeci ali i odraslima sretne nadolazeće praznike, te iskazao želju za druženjem. Napominjemo da će Kućica Djeda Mraza biti otvorena za sve posjetitelje radnim danima od 17 do 21 sati, a vikendom od 12 do 21 sati.

Posjetitelji su se složili da je još samo snijeg nedostajao kako bi čarolija bila potpuna.

Cilj divne manifestacije je svakako želja organizatora da se mališani zabave i imaju što bezbrižnije djetinjstvo ali i da se afirmiše multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad BiH poznat u čitavom svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.