SJEDNICA OIO

Mehmedović obavijestio SDA Tešanj da napušta stranku: Oni poručili da im je žao

Iskazali su mu poštovanje u dugogodišnjem radu kao predsjedniku i dužnosniku SDA Tešanj

Šemsudin Mehmedović. Armin Durgut / PIXSELL

S. S.

15.12.2023

Na 30. redovnoj sjednici Općinskog izvršnog odbora SDA Tešanj održanoj  u petak razmatrana je aktuelna politička situacija.

Nakon rasprave, OIO SDA Tešanj je donio sljedeće zaključke:

1. Nakon određenih medijskih natpisa, OIO SDA Tešanj je održao svoju 29. redovnu sjednicu u petak, 08.12. 2023 godine. Na istoj sjednici lzvršnog odbora SDA Tešanj, potpredsjednik Šemsudin Mehmedović je pred lzvršnim odborom SDA Tešanj potvrdio da napušta SDA i da radi na osnivanju novog političkog subjekta.

2. OIO SDA Tešanj izražava žaljenje zbog ove odluke Šemsudina Mehmedovića, iskazujući poštovanje za doprinos koji je u svom dugogodišnjem radu kao Predsjednik i dužnosnik davao u radu OO SDA Tešanj. Istovremeno, uvažavamo i slobodnu volju i pravo svakog pojedinca na izbor političkog djelovanja i organizovanja.

3. Općinska organizacija SDA Tešanj nastavlja svoje djelovanje i rad, svjesni da je SDA jedan od temelja političke stabilnosti u Tešnju i Bosni i Hercegovini. SDA je u Tešnju uvijek bila inicijator i podrška provođenju najvažnijih i najhrabrijih odluka za opstanak i razvoj općine Tešanj. Povjerenje glasača i aktivista se zasnivalo na takvoj ideji i takvom djelovanju. Na našem putu sudjelovali su brojni stranački simpatizeri, aktivisti po mjesnim odborima i mjesnim zajednicama i općinskoj organizaciji i davali svoj doprinos. Poštujemo to i hvala svima koji su nas podržavali u našim nastojanjima. SDA Tešanj nastavlja svoj rad na definisanim programima i prioritetima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.