"OPANKE OKAČI O KLIN"

Helena Javor - Ibrahimbegović u CKSK: Mile, poslije j... nema kajanja, sudit će ti Državni sud u Sarajevu

Još od sudnice svojim uličnim, klošarskim manirima pokušavaš napraviti cirkus i pijacu

Javor-Ibrahimbegović: Novinarka "Avaza". Screenshot / Face TV

E. Ć.

17.12.2023

Novinarka "Dnevnog avaza" Helena Javor - Ibrahimbegović gostovala je na Face televiziji u rubrici CKSK.

- Banja Luko i ta tvoja sela, u ovom slučaju Bakinci kod Laktaša, opet niste bili dovoljni da spasite predsjednika RS Milorada Dodika. Koliko god se trudili tvoji advokati, džaba im sve: sudit će ti se u jedinoj instituciji u suverenoj BiH gdje je ovom procesu i mjesto – u Sudu BiH u Sarajevu. 

I, pravo da ti kažem, ja da sam na tvom mjestu, ovo bih posmatrala kao priliku da malo više vremena provedem u glavnom gradu naše države; možda i naučim nešto, poput manira, lijepog ponašanja... ali Bože moj, nismo svi isti. 

Shvatam da možda nije povod za dolazak u Sarajevo kojem si se ti nadao, ali znaš kako kažu: Sam pao – sam se ubio. I onda opet ti, Mile, po svom: „Kuku, majko, šta ću sad?“ Vrijeđaš ambasadore, visokog predstavnika... svi ti krivi sem tebe samog. Dobro poznati scenarij. Još od sudnice svojim uličnim, klošarskim manirima pokušavaš napraviti cirkus i pijacu – znam da iz takvog okruženja potječeš, ali sada je vrijeme da opanke okačiš o klin.

Vjerujem, Mile, da ti sada žališ zbog svega, da si svjestan da si pogriješio. Do zadnjeg trenutka si se nadao da će ovo proći ispod radara, da neće biti suđenja. Ali, Mile, znaš kako kažu: Poslije j..... nema kajanja - rekla je, između ostalog, Helena Javor-Ibrahimbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.