GRADONAČELNICA SARAJEVA

Karić objavila konkurs za najbolju fotografiju ukrašenog Sarajeva: Građani joj odgovorili slikama smoga

Građani su zatim počeli u komentarima ostavljati fotografije zagađenog grada na kojima se ne vidi ništa od smoga

Gradonačelnica Karić i Javni konkurs za najbolju fotografiju. X

D. R.

20.12.2023

Grad Sarajevo je drugu noć uzastopno najzagađeniji grad u svijetu, pokazuju podaci globalne platforme IQAir koja mjeri koeficijent zagađenosti zraka 488.

I dok je Vlada Kantona Sarajevo, koja očito ništa ne radi po tom pitanju, proglasila stanje "Uzbune" u pet sarajevskih općina - Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar, Stari Grad i Ilidža, koje građanima apsolutna ništa ne znači, oni su sami pronašli način da, po ko zna koji put, humorom skrenu pažnju političarima na stanje u kojem se nalazimo.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i Grad Sarajevo objavili konkurs za najbolju fotografiju praznično ukrašenog Sarajeva, i da će tri najbolje fotografije biti nagrađene u iznosima od - 500,00 KM za prvu nagradu, drugu – 300,00 KM i treću - 200,00 KM.

- Konkurs je otvoren do 26.12.2023. godine, a rezultati će biti objavljeni na zvaničnoj web stranici Grada Sarajeva - objavila je gradonačelnica koja nije ni slutila kakvi će komentari uslijediti.

Građani su zatim počeli u komentarima ostavljati fotografije zagađenog grada na kojima se ne vidi ništa od smoga.

- Poslao, mutna ali draga - napisao je jedan od korisnika.

- SCC danju - našalio se drugi korisnik.

- "Tema: Rak pluća u najavi!", "Trajanje konkursa april, 2024, dok se smog raziđe", "Hoćete li makar nešto reči po pitanju smoga i zagađenja? Ili ćemo se praviti da je sve super." - samo su neki od komentara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.