REAKCIJE

Spahić za "Avaz": Ubijeđen sam da će Gavrankapetanović svojim iskustvom i znanjem vratiti dignitet KCUS-a

Očekuje ga veliki posao, ali to je ratni hirurg koji je iznio i mnoge veće bitke, rekao je

Spahić: Gavrankapetanović je tokom rata svakodnevno dijelio sudbinu uposlenika i pacijenata. Avaz

28.12.2023

Predsjednik Upravnog odbora JU Dom zdravlja KS Ademir Spahić pozdravio je imenovanje prof. dr Ismeta Gavrankapetanovića na čelo Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

- Iskrene čestitke povodom imenovanja prof. dr. Gavrankapetanovića na mjesto direktora KCUS-a.Konačno mogu reći da je nakon totalne kadrovske, stručne devastacije, otuđivanja od građana najveće zdravstvene ustanove tercijarnog nivoa u Bosni i Hrrcegovini, na kormilo došao čovjek sa kojim sam lično tokom agresije na BIH, radio je svakodnevno i dijelio sudbinu zajedno sa ostalim uposlenicima i pacijentima - kazao je Spahić za portal "Avaza".

Istakao je da nakon svih nepravdi koje su nanesene prof. dr. Gavrankapetanoviću, isto kao i Spahiću, se pokazalo da je pravda spora, ali dostižna.

- Ubijeđen sam da će prof. dr. Gavrankapetanović svojim iskustvom i znanjem vratiti dignitet ustanove i vratiti zdravstvene radnike u svoj dom odakle su protjereni. Očekuje ga veliki posao, ali to je ratni hirurg koji je iznio i mnoge veće bitke. Kandidati koji je su bili utrci za direktora KCUS-a niti su bili naučni, a ni menadžerski kompetentni da preuzmu ovako tešku poziciju. Stoga želim prof. dr. Gavrankapetanoviću, od srca, dobro zdravlje i puno uspjeha u daljem radu - zaključio je Spahić za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.