CILJ ZA 2024.

Mijatović poziva Trivić, Vukanovića i Stanivukovića u zajednički front protiv Dodikovog režima

Vrijeme je za okupljanje svih političkih snaga u RS kako bi Dodikov režim konačno bio poražen, naveo je Mijatović

Mijatović: Trebaju nam program i jedinstvo. Facebook

N. Aj.

31.12.2023

Zamjenik premijera Vlade FBiH, ministar razvoja, preduzetništva i obrta FBiH i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović na društvenim mrežama je objavio novogodišnju čestitku uz važnu poruku.

Poslovni i politički fokusi

- Svi građanima Bosne i Hercegovine želim puno zdravlja, porodične i poslovne sreće u godini ispred nas. Poslovno u 2024. godini bit ću isključivo fokusiran na resorno ministarstvo koje vodim i privredu u Federaciji Bosne i Hercegovine. Politički u 2024. godini bit ću fokusiran isključivo na Republiku Srpsku i lokalne izbore, a pogotovo na Banju Luku. 

Vrijeme je za okupljanje svih političkih snaga u RS kako bi Dodikov režim konačno bio poražen - naveo je Mijatović.

Dodao je da, iako postoje ogromne ideološke i političke razlike, to moraju ostaviti po strani i usmjeriti se samo ka jednom cilju -  svrgavanje sa vlasti režima.

- Bez obzira na sve izgovoreno i na ogromne razlike između nas, pozivam Draška Stanivukovića, Jelenu Trivić i Nebojšu Vukanovića da okupe sve političke subjekte u front protiv Dodikovog režima. Svi ostali trebaju stati iza ovih ljudi, bez sujete, bez kalkukacija i svako u svom kapacitetu, a svi smo pokazali svoj kapacitet na prethodnim izborima - naglasio je Mijatović.

"Šuplja priča"

Istakao je da im treba program i jedinstvo, jer nije dovoljna "samo šuplja priča protiv Dodika ili će ishod biti isti kao i svaki put do sada."

- Mi smo spremni staviti se u službu ovakvog pokreta sa kapacitetom koji više nije mali, kada pobijedimo režim pričat ćemo o razlikama, do tada to mora biti stavljeno po strani. Mi smo tu spremni, do vas je, povedite proces promjena na drugačiji način nego do sada.

Sretna nam svima Nova godina - zaključio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.