UJEDINILI SNAGE

Udruženje turističkih vodiča "Vučko" ponudilo besplatne ture prevarenim gostima Sarajeva

Izuzetno nam je žao što su navedeni turisti u Sarajevu doživjeli neprijatnost u vezi s lažnim smještajem, poručili su

Pojedini turisti prevareni za smještaj u Sarajevu tokom novogodišnjih praznika. Anadolija

N. Aj.

31.12.2023

Iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo pristupili su rješavanju problema prevarenih turista u glavnom gradu BiH.

Turistima koji su prevareni za smještaj u Sarajevu putem nelegalnog odnosno nepostojećeg smještajnog objekta na aplikaciji Booking.com, te onima kojima su narušeni planovi za ugodan i lijep boravak tokom predstojećih praznika, Udruženje turističkih vodiča "Vučko" ponudilo je besplatne turističke ture u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, obavijestili su iz Turističke zajednice KS.

- Izuzetno nam je žao što su navedeni turisti u Sarajevu doživjeli neprijatnost u vezi s lažnim smještajem, te im želimo makar djelimično, a u skladu s našom ulogom u turističkom lancu, uljepšati boravak u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Pozivamo ih da nas kontaktiraju (+387 61 240 286) kako bi im upriličili turističku turu odnosno obilazak i upoznavanje kulturno-historijskog jezgra grada, te najvažnihih sarajevskih atrakcija - poručili su iz Udruženja "Vučko".

U međuvremenu, predsjednik Turističke zajednice KS Haris Fazlagić u saradnji s hotelijerima aktivno je radio na pronalaženju alternativnog smještaja za prevarene turiste.

- Veliko hvala gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić koja je pronašla rješenje smještaja za navedene turiste - istaknuto je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.