DOBILA ZLATNIK

Gradonačelnik Trebinja darovao prvorođenu bebu u Novoj 2024. godini

Prva beba rođena u 2024. godini je mala Danka Grubačić iz Bileće

Danka je u treće dijete u porodici. P. Mucović

P. Mucović

1.1.2024

U Trebinjskom porodilištu prva beba rođena u 2024. godini je mala Danka Grubačić iz Bileće, koja je na svijet došla 6 sati i 12 minuta. Danka je u treće dijete u porodici, a teška je 3 kilograma i 50 grama.

Već po tradiciji majku i bebu je posjetio i gradonačalnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je bebi darovao zlatnik. 

Majka i beba su dobro

Zahvalivši se gradonačelniku na poklonima majka Sonja je rekla da je veoma zadovoljna uslugom u trebinjskom porodilištu.

- Prezadovoljna sam uslugom babica i osoblja ovdje u bolnici, nemam riječi, kako su me sinoć dočekali u kasne sate, savršeno - istakla je Grubačić.

Prema riječima dr. Marije Andrić, načelnika Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo u trebinjskoj bolnici, porod je protekao uredno, a majka i beba dobro.

- U prošloj godini u trebinjskom porodilištu bilo je 266 porođaja, što je više za 44 u odnosu na prethodnu godinu - rekla je Andrić i dodala da je u trebinjskom porodilištu uvedena i usluga epidurala.

Povjerenje porodilja

Gradonačelnik Ćurić je čestitao roditeljima i poželio da se što više djece rađa u 2024. godini u Trebinju.

- Kroz razne subvencije i programe koje daje Grad Trebinje, Hercegovina i RS, a i kroz dobre uslove u Bolnici, smatram da će u narednom periodu da bude još veći broj rođene djece, to je ujedno i veći broj đaka - rekao je Ćurić.

Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje je istakao da je u porodilištu u Trebinju prošle godine bilo 20 posto poroda više u odnosu na 2022. godinu, te naveo da to govori da se vraća povjerenje porodilja u trebinjsku Bolnicu.

- Doktorica Andrić je najmlađi načelnik Odjeljenja u RS. Sigurno je da je i lakše raditi, jer ove godine su tu četiri specijaliste, doktorica Marija je pokrenula školu za trudnice u 2023. koja ima odjek u Hercegovini, sve su to benefiti koji govore da trebinjsko porodilište ide naprijed - zaključio je Lambeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.