FRKA U VOJKOVIĆIMA

Policajac unio Osmici mobitel u ćeliju: Koga je trebao da zove uhapšeni Mehmedagić!?

Ove sudske policajce, koji su i suspendirani, odmah je ispitala SIPA, a Uprava zatvora je pokrenula i disciplinski postupak

Stav.ba - Avaz

M. Aš.

2.1.2024

Ovih dana vlada prava drama u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Uprava ovog zatvora pokrenula je prije nekoliko dana disciplinski postupak protiv komandira smjene i zatvorskog policajca zbog sumnje da su počinili teži disciplinski prekršaj, o čemu smo pisali jučer.

Afera "Prisluškivanje"

Kako smo objavili, prošle sedmice jedan zatvorski policajac ušao u pritvorsku ćeliju uhapšenog Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OSA-e, koji je pritvoren prije 15 dana odlukom Suda BiH u aferi "Prisluškivanje", zajedno s Rankom Debevcem, predsjednikom Suda.

Ove sudske policajce, koji su i suspendirani, odmah je ispitala SIPA, a Uprava zatvora je pokrenula i disciplinski postupak, zbog sumnje da ugrožavaju istragu i krivični postupak u predmetu protiv Osmice i Debevca.

No, prema informacijama „Avaza“, iz izvora bliskih istrazi, Osmici je policajac unio mobitel u ćeliju, što je utvrđeno kasnije detaljnom istragom.

Naime, nakon kriminalnog pokušaja da sakriju mobitel Debevca u SIPA-i, sada su uradili sve da na kriminalni način unesu telefon osumnjičeniku u ćeliji!?

To, inače, isključivo rade najteži kriminalci. Telefoni su ranije otkrivani u ćelijama Darka Šarića, a u BiH kod Zijada Turkovića. 

Utjecaj na svjedoke

Najčešće, ti se telefoni koriste za nastavak kriminalnih radnji ili upravljanjem nezakonitih procesa utjecaja na svjedoke i istražnje radnje.

I na ovaj način, dvojac Debevec-Mehmedagić pokazuje zaista nevjerovatno kriminalno lice, čime i ukupna javnost shvata o kome se i kakvim ličnostima radi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.