DIREKTOR ZAVODA

Siniša Perković potvrdio pisanje "Avaza": Zbog Osmice suspendirana dva policajca u KPZ Vojkovići

Da li je korišten telefon od strane Mehmedagića i koga je zvao, ja o tome ne znam ništa, kaže Perković

Stav.ba - Avaz

M. Aš.

4.1.2024

Zbog komunikacije s uhapšenim bivšim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmanom Mehmedagićem Osmicom, suspendirani su sudski policajac i komandir smjene iz zatvora u Vojkovićima.

Ovu informaciju potvrdio je za "Glas Srpske" Siniša Perković, direktor KPZ Vojkovići. 

Time je povrdio i informaciju "Avaza" da je jedan sudski policajac, a uz odobrenje komandira smjene ušao u Osmicinu ćeliju, na što nije imao pravo. Kako smo objavili, unio mu je telefon, a što je pokazala istraga SIPA-e. O svemu je upoznato i Tužilaštvo.

 - Policajac koji nije radio u tom bloku došao je u dio u kojem se nalazio Mehmedagić. To mu je omogućio komandir smjene. Protiv obojice su pokrenuti disciplinski postupci i oni su suspendovani. To je ono što ja znam. Sa svim neregularnostima upoznata je i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) te ostale nadležne institucije – rekao je za "Glas Srpske" direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH u Vojkovićima Siniša Perković.

Naglašava da je reagirao onako kako je smatrao da treba te da je Mehmedagiću, između ostalog, određen pritvor i iz razloga da ne komunicira s drugim licima.

– Vjerovatno je taj zaposlenik, zatvorski čuvar, razgovarao sa Mehmedagićem. O čemu i šta, stvarno ne znam?! Da li je korišten telefon od strane Mehmedagića i koga je zvao, ja o tome ne znam ništa i time se bave SIPA i Tužilaštvo BiH – poručio je Perković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.