SIPA SVE ZNA

"Avaz" otkriva imena suspendiranih policajaca iz KPZ-a Vojkovići: Kakva je njihova veza s pritvorenim Osmicom i pojedincima iz OSA-e!?

"Avaz" otkriva da je Deljanin, koji je razgovarao s Mehmedagićem, blizak prijatelj Muhamedu Pekiću, uposleniku i intimusu Osmice

Osmica i njegove veze sa zatvorskim policajcima. Avaz

Miralem  Aščić

4.1.2024

Nemanja Bjelica i Mirsad Deljanin suspendirani su državni policajci iz KPZ-a Vojkovići koji se disciplinski terete za težak prekršaj i nedozvoljenu komunikaciju s uhapšenim i pritvorenim bivšim direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem Osmicom.

Pritvorski dio

Bjelica je komandir smjene koji je odobrio Deljaninu, zatvorskom čuvaru, da iz drugog odjela uđe u pritvorski dio i uđe u ćeliju Mehmedagića.

Obojica su odmah suspendirani, o čemu je "Avaz" pisao još prije tri dana, a danas zvanično za medije potvrdio i direktor KPZ-a Vojkovići Siniša Perković.

No, prema informacijama "Avaza", Deljanin je Osmici unio i mobitel u ćeliju, zbog čega ga je ispitala SIPA i postupajuća tužiteljica Tužilaštva BiH. Svi se sumnjiče za ugrožavanje istrage.

 - Vjerovatno je taj zaposlenik, zatvorski čuvar, razgovarao s Mehmedagićem. O čemu i šta, stvarno ne znam?! Da li je korišten telefon od strane Mehmedagića i koga je zvao, ja o tome ne znam ništa i time se bave SIPA i Tužilaštvo BiH – poručio je danas Perković.

"Avaz" otkriva da je Deljanin, koji je razgovarao s Mehmedagićem, blizak prijatelj Muhamedu Pekiću, uposleniku i intimusu Osmice, s kojim je bio optužen i suđen u aferi "BH Pošta". Upravo su prijateljske veze Deljanina i Pekića, koji je Osmicin operativac, i rezultirale pokušajem spašavanja uhapšenog Osmice i prenošenjem poruka.

Sve ima SIPA

Osim toga, Deljanin je blizak SDA-u, a rođak mu je utjecajni visoki oficir i logističar Armije RBiH. Sve ove podatke ima SIPA i Tužilaštvo BiH.

Za sada se istražuje uloga Bjelice, koji je dugodišnji komandir u državnim zatvorskim odjelima.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.