OBJAVIO MINISTAR

Stimulaciju uz plaću dobilo 6.899 pripadnika Oružanih snaga BiH

Ovo je prvi put da je isplaćen ovoliki broj stimulacija od osnivanja OSBiH

Dobili stimulaciju. Facebook

5.1.2024

Uz plaću danas je isplaćena i stimulacija za 6.899 pripadnika Oružanih snaga BiH s najnižim primanjem. Ovo je prvi put da je isplaćen ovoliki broj stimulacija od osnivanja OSBiH.

Vrijedno rade

- Svaka od ovih stimualcija je zaslužena. Pripadnici OSBiH vrijedno rade i ispunjavaju svoje obaveze i zadatke. Da se kao faktor za ulazak u NATO savez uzima samo spremnost, stanje i obučenost pripadnika OSBiH, siguran sam da bismo do sada bili punopravna članica NATO-a – kazao je ministar odbrane Zukan Helez.

Dokaz za to je, dodaje, bataljonska grupa lake pješadije Oružanih snaga BiH, koja je ocijenjena od NATO instruktora “NEL 2“ i “ combat ready“ ocjenom. Ova bataljonska grupa je već sada spremna, istrenirana i organizirana da učestvuje u svim međunarodnim misijama podrške miru prema najzahtjevnijim NATO standardima.

Odgovarajući uvjeti

- Naša je trajna obaveza nastaviti činiti sve kako bi pripadnici OSBiH imali odgovarajuće uslove za obavljanje svakodnevnih dužnosti te bili što spremniji za izvršenje zadaća koje im se postavljaju. Moj cilj je zanavljanje i popuna Oružanih snaga BiH, nabavka adekvatne opreme, stvaranje adekvatnih uslovi života i rada, kako bismo privukli i zadržali najkvalitetniji mlade ljude u sistemu odbrane Bosne i Hercegovine – naveo je Helez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.