STANJE NA PUTEVIMA

Ogromne gužve na izlazu iz BiH: Na ovim graničnim prijelazima se najduže čeka

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila

Stanje na graničnim prijelazima. Screenshot

E. Ć.

5.1.2024

Pojačan je promet vozila i duge su kolone u oba smjera na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina a na graničnom prijelazu Velika Kladuša na ulazu u našu zemlju. 

Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta, navodi se u posljednjem izvještaju BIHAMK-a.

- Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Radovi su aktuelni na putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U noćnim satima (23-05 sati) izvode se radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija, a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno - saopšteno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.