PREMIJER FBIH

Nikšić: "Marfi je iskreni prijatelj BiH i diplomata od konkretnih djela"

Posebno cijenimo njegov doprinos na podsticanju aktivnosti u domenu borbe protiv kriminala i korupacije, naglasio je

Marfi i Nikšić. Facebook

N. H.

10.1.2024

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić oglasio se na društvenim mrežama objavom u kojoj je naglasio koliko dobra je Bosni i Hercegovini donio američki ambasador Majkl Marfi (Michael Murphy). 

Premijer Nikšić je Marfija nazvao diplomatom osebujnog stila, koji se ne ustručava stvari nazvati pravim imenom. 

- Da je ambasador Majkl Marfi iskreni prijatelj Bosne i Hercegovine imali smo priliku da se uvjerimo u brojnim prilikama. Diplomata osebujnog stila koji se ne ustručava stvari nazivati pravim imenom, dobio je i zvaničnu potvrdu da radi odličan posao u interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana provodeći zvaničnu politiku State Departmenta za našu zemlju. Zbog toga je ambasador Majkl Marfi za dosadašnji angažman u BiH dobio posebno priznanje koje mu je dodijelio predsjednik Džozef Bajden (Joseph Biden).

Ambasador Marfi najbolje će znati koliko mu je ovo priznanje i mjesto u grupi odabranih diplomata važno, a ono što mi znamo jeste da je ovo potvrda dobrog puta i konstruktivne politike za Bosnu i Hercegovinu. Ambsador Marfi od kad je došao insistira na tome da se stvari vrlo važne za našu zemlju i njene građane konačno riješe. Posebno cijenimo njegov doprinos na podsticanju aktivnosti u domenu borbe protiv kriminala i korupacije što je u zemlji kakva je BiH vrlo težak i nezahvalan posao.

Ambasador Marfi je do sad u svakom smislu pokazao da je diplomata od konkretnih djela i kao partneri izuzetno cijenimo svaki vid podrške koju on i Sjedinjene Američke Države pružaju našoj zemlji i nama - napisao je premijer Nikšić u objavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.