ČEKAJU PISMENI OTPRAVAK

Hoće li Tužilaštvo HNK uložiti žalbu na presudu Amiru Džafiću?

Osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Enisi Klepo

Džafić u sudnici: Izrazio žaljenje. Avaz

Meliha Smajkic

15.1.2024

Više od 15 dana koliko je prošlo da je Amir Džafić u Općinskom sudu u Konjicu zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda  iz čl. 172. st. 1. KZ FBiH, osuđen, nepravomoćno, na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci, u Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područnom uredu Konjic još nisu dobili pismeni otpravak presude.

Kazala nam je to portparolka Tužilaštva HNK, Ana Rajič te podsjetila na to da će postupajuća tužiteljica po dobijanju pismenog otpravka presude odlučiti o poduzimaju daljih mjera.

Podsjetimo, Džafiću je presuda izrečena 28. decembra prošle godine. Džafić je optužen nakon što je 1. avgusta ove godine brutalno pretukao Enisu Klepo, svoju tadašnju uposlenicu, koja je u hotelu „Jablanica“ radila kao recepcionerka.

Prilikom odmjeravanja visine krivičnopravne sankcije uzete su u obzir određene olakšavajuće okolnosti u odnosu na okrivljenog, odnosno, da je porodičan, ranije neosuđivan, kao i da je priznao krivicu i izrazio kajanje i žaljenje.

Kao otežavajuće okolnosti navedeno je to da je, praktično, bez ikakvog razloga pretukao svoju uposlenicu. Nada Dalipagić, advokatica oštećene Klepo je, nakon izricanja presude izjavila kako očekuje da će Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona uložiti žalbu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.