ALPSKO SKIJANJE

Bjelašnica domaćin FIS Evropa kupa: Dolaze vrhunski skijaši iz 21 države

Očekujemo da će ova manifestacija postati tradicija, potvrđujući Bjelašnicu kao ključnu destinaciju skijaškog svijeta, naveo je Mijatović

Sa današnje press konferencije. Facebook

E. Ć.

19.1.2024

Povodom obilježavanja 40. godišnjice 14. zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, Bjelašnica će 16. i 17. februara biti domaćin FIS Evropa kupa u alpskom skijanju za muškarce u Super-G disciplini - prestižnog takmičenja svjetskog renomea u okviru Međunarodne skijaške federacije (FIS).

- Danas smo na Bjelašnici najavili FIS Evropa kup u alpskom skijanju u Seper-G disciplini za muškarce, obilježavajući tako i 40 godina od 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

16. i 17. februara na Bjelašnici očekujemo vrhunske skijaše iz 21 nacije. Bjelašnica je postala epicentar skijaškog svijeta, a ove godine Bjelašnici je pripala čast ugostiti 89 takmičara na prestižnom takmičenju.

Posebno sam ponosan na više od 30 miliona KM uloženih u Olimpijski centar Bjelašnica u posljednje dvije i po godine, rezultirajući između ostalog i ispunjavanjem uslova za organizaciju FIS Evropa kup-a.

Lijepa manifestacija na Bjelašnici. FIS Europa Cup

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo uvijek će podržati KJP ZOI'84 u naporima da godinu za godinom radi na unaprjeđenju uslova za skijanje na našim olimpijskim planinama i da Bjelašnica postane domaćin prestižnih skijaških takmičenja.

Očekujemo da će ova manifestacija postati tradicija, potvrđujući Bjelašnicu kao ključnu destinaciju skijaškog svijeta. Vidimo se 16. i 17. februara na Bjelašnici - rekao je ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.