ŠEF SDA PROGOVORIO

Bakir se raskukao, tvrdi da je Osmica 35 dana u pritvoru: Zamjerio se proruskim i prosrpskim kadrovima u pravosuđu

Stranka je u momentu hapšenja bila suzdržana, nismo znali o čemu se radi, odnosno šta se eventualno montira i pakuje

Izetbegović i Mehmedagić. Avaz

M. Aš.

21.1.2024

Bakir Izetbegović, šef SDA, čiju je poziciju bukvalno oteo na posljednjem Kongresu ove stranke, oglasio se danas ponovo o hapšenju Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OSA-e BiH koji se nalazi u KPZ u Vojkovićima.

Nismo znali

Na konstataciju da je bivšem direktoru OSA-e  produžen pritvor na još mjesec dana i da je SAD oštro reagovala na pritvor Mehmedagiću, Izetbegović je rekao:

 - Stranka je u momentu hapšenja bila suzdržana, nismo znali o čemu se radi, odnosno šta se eventualno montira i pakuje, naročito u svjetlu optužbi da je vrh stranke "rukovodio OSA-om". Sada su stvari dosta jasnije, magle se razilaze. Osman Mehmedagić se zamjerio proruskim i prosrpskim kadrovima u strukturama pravosuđa, SIPA-e, OSA-e, koje su našle zajednički interes sa snagama koje podržavaju "Trojku". Rezultat je ponižavanje zaslužnog patriote, RVI-a i odlikovanog policajca u svrhu pravljenja afere i odvlačenja pažnje od ovoga o čemu smo upravo govorili - rekao je Izetbegović.

Nema Ranka više

Zanimljivo, Debevca, za čije je hapšenje rekao da je sramotno, više ne spominje.

Bosna i Hercegovina od 1992. nije bila u težoj i opasnijoj situaciji, a dio proobosanskog bloka aktivno učestvuje u uklanjanju onih koji su je branili i spremni su da je brane. Mehmedagić je samo jedan od njih. U zatvoru je već 35 dana, dok se u isto vrijeme na slobodu puštaju presuđeni za genocid sa sasvim jasnom namjerom da im se dopusti bijeg u Srbiju - rekao je Izetbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.