VOZAČI, OPREZ

BIHAMK upozorava: Kolovoz zaleđen, ove dionice su najopasnije

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a

Izdvojene dionice u jugozapadnoj i istočnoj Bosni. Fena

N. Aj.

22.1.2024

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima iz BIHAMK-a upozoravaju na zaleđen kolovoz. 

- Posebno izdvajamo dionice u jugozapadnoj i istočnoj Bosni. Magla smanjuje vidljivost na području: Viteza, Banovića, Kalesije, Kladnja, Srebrenika, kao i na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme je obavezno - naglasili su.

Zbog učestalih odrona izdvojeni su putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.