STUDENTI

Ministrica Mesihović: Podrška radu JU Studentski centar Sarajevo sa 1,2 miliona KM

Osigurano 1,2 miliona KM za podršku radu te javne ustanove

Adna Mesihović i Amar Dovadžija. Fena

FENA

23.1.2024

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Adna Mesihović i direktor JU Studentski centar Sarajevo Amar Dovadžija potpisali su "Ugovor o sufinansiranju rada JU Studentski centar Sarajevo" kojim je osigurano 1,2 miliona KM za podršku radu te javne ustanove.

Vlada KS i resorno ministarstvo su u nepune dvije godine osigurali JU Studentski centar Sarajevo finansijsku podršku u iznosu većem od 7 miliona KM, od čega je ukupno 4,5 miliona KM uplaćeno za izmirenje obaveza poreskog duga.

- Vlada KS i resorno ministarstvo su do sada pružali kontinuiranu i na redovnoj osnovi podršku radu JU Studentski centar Sarajevo. Samo jedan od dokaza za to je i potpisivanje Ugovora o sufinansiranju u čije svrhe je izdvojeno 1,2 miliona KM za sufinansiranje rada samog Centra - kazala je Mesihović.

Izrazila je uvjerenje da će menadžment te ustanove navedena sredstva investirati mudro i u pravcu unapređenja standarda studenata koji koriste njihove usluge, te im pružiti najkvalitetnije uslove, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.