DANAS U RAJLOVCU

Pušten u rad drugi super brzi električni punjač u BiH

Ovim potezom smo za vlasnike svih električnih automobila s mogućnošću brzog punjenja omogućili brže punjenje vozila, rekao je Mulović

Faza testiranja do početka marta. Porsche

Avaz.ba

24.1.2024

Danas je na lokaciji firme "e-GO" d.o.o Sarajevo u Rajlovcu pušten u rad drugi po redu super brzi električni punjač u Bosni i Hercegovini. Instalirani DC punjač marke MOON, snage 150 kW, rezultat je partnerske saradnje brenda "Porsche" i firme "e-GO" s ciljem proširenja mreže brzih punionica i podrška jedinstvenom Car sharing projektu u BiH.

Predviđeno je da u prvoj fazi testiranja punjač bude dostupan samo "Porscheovim" klijentima koji će imati mogućnost da u toku radnog vremena firme "e-GO" besplatno dopune svoje električne ljubimce.

Faza testiranja će trajati do početka marta 2024. godine, od kada bi trebala s radom otpočeti prvi put i usluga naplate punjenja te će od tada punjač biti dostupan 24 sata svim građanima koji posjeduju električno vozilo bilo kojeg brenda s mogućnošću brzog punjenja (DC punjač).

MOON punjač snage 150 kW. Porsche

- Ovim potezom smo za vlasnike svih električnih automobila s mogućnošću brzog punjenja (DC punjač) omogućili brže punjenje u odnosu na spore punjače AC. Na taj način dajemo doprinos povećanju broja korisnika električnih vozila i smanjenju CO2 emisije u našem gradu - izjavio je Armin Mulović, brand manager "Porschea" u BiH.

- Također je bitno napomenuti, da smo na ovaj način skratili vrijeme punjenja električnih automobila i samim tim dali doprinos zadovoljstvu kupaca električnih vozila. Siguran sam da ćemo u budućem periodu imati još ovakvih projekata koji će ubrzati prodaju električnih automobila u Bosni i Hercegovini - dodao je Mulović.

- Kao lider u elektromobilnosti, a posebno u projektima instalacije infrastrukture za punjenje vozila, prošle godine smo dali obećanje da ćemo naše strateško opredjeljenje usmjeriti ka povećanju broja super brzih punjača. Želimo olakšati našim klijentima, ali i svim turistima koji posjećuju našu zemlju da brzo i efikasno dopune vozila na punionicama marke MOON - kazao je Haris Muratović, brand manager marke MOON BiH.

Skraćeno vrijeme punjenja električnih automobila. Porsche

- Zadovoljstvo nam je biti dio projekta "Porsche BH". Biti među prvima u postavljanju DC punjača u BiH je čast i privilegija. Nadamo se da će biti još mnogo zajedničkih projekata kompanija "Porsche" i "e-GO" - zaključila je Andreja Sušac, voditelj projekta mreže električnih punjača u firmi "e-GO".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.