PREDSJEDNIK RS

Dodik nakon sastanka sa Sijartom: Radujemo se činjenici da Mađarska uskoro preuzima predsjedavanje EU

Naveo je da posebno žele da unaprijede saradnju u oblasti energetike, kao i da se saradnja RS i Mađarske odvija na obostranu korist

Milorad Dodik. RTRS

S. S.

26.1.2024

Na sastanku s ministrom vanjskih poslova Mađarske Peterom Sijartom u Banjoj Luci potvrdili smo da je RS na evropskom putu, rekao je predsjednik RS Milorad Dodik.

- Želimo da se vide tu dvije stvari, da se prije svega vidi RS sa svojim ovlaštenjima i s druge strane da se poštuje mehanizam koordinacije u okviru BiH i naravno ustavni položaj koji BiH ima - poručio je Dodik nakon održanog sastanka sa Sijartom.

Dodik naglašava da su razgovorali o "bilateralnim odnosima i da Mađarska i RS nemaju nijedan otvoren problem."

- Zahvalni smo Mađarskoj na podršci koju pruža RS na političkom planu i radujemo se činjenici da će Mađarska uskoro preuzeti predsjedavanje EU - rekao je Dodik.

Naveo je da posebno žele da unaprijede saradnju u oblasti energetike, kao i da se saradnja RS i Mađarske odvija na obostranu korist.

Dodik je rekao da svi oni koji su aplicirali u programu podrške Mađarske poljoprivrednicima moći će da ga koriste.

- Svi koji su aplicirali u programu podrške poljoprivrednicima, bez obzira što je ranije bio ograničen iznos, ministar je potvrdio da svi koji su aplicirali moći će da koriste program - saopćio je Dodik tokom konferencije za medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.