OSMICA ILI FADIL

Da li je Sebija nazivanjem Branka Perića “časnim sudijom i gospodinom” već žrtvovala Mehmedagića i Debevca?

Sebiji Osmica i Ranko nisu važniji od Novalića, koji nije htio priznati da mu je ona naređivala

Sebija Izetbegović i Fadil Novalić. Društvene mreže

R. I.

27.1.2024

Nakon sto se saopćenjem javio Bakir Izetbegović da napadne presudu Novaliću i kriminalnoj grupi, brzo je javno reagirala i hanuma čiji naredbodavni glas u sudnici niko nije htio da prepozna. Kao i SMS navode “zvala je Seb.”

Međutim, njeno današnje oglašavanje može biti politički vrlo indikativno.

- Fadil Novalić je najbolji premijer kojeg smo ikad imali. Ne treba šutati nego treba govoriti istinu, baš onako kako je učinio časni sudija i gospodin Branko Perić - napisala je, između ostalog, Sebija Izetbegović.

Na stranu što lažna univerzitetska profesorica nema pojma o elementarnom pravopisu (“šutati” se može lopta, a “šutjeti” je ono što je htjela poručiti nepismena doktorica), ostaje važnija poruka. Naime, ako se zna da je sudac Perić, kojeg ona javno titulira časnim i gospodinom, odredio pritvor porodičnom intimusu i obavještajnom potrčku Osmanu Mehmedagiću i donedavnom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu, ovi komplimenti se sigurno neće dopasti dvojcu u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Objava Sebije Izetbegović. Facebook

Izetbegovićka je već prešla opasnu liniju kada je javno protestvovala protiv Mehmedagićevog pritvora, ali je, kao uzgred, rekla da je on čvrst čovjek, no da pravda treba biti zadovoljena ako je neko kriv. Kada se ima u vidu veliki botovski rat Sebijinih pristalica protiv fanova Osmana Mehmedagića i njegove supruge Amele Šehović, sve dobija veoma ozbiljnu konotaciju. Sebiji Osmica i Ranko nisu važniji od Novalića, koji nije htio priznati da mu je ona naređivala, pa će biti zanimljivo šta će se u narednom periodu dešavati unutar zvjerinjaka u vrhu SDA.

A, to što je Perićevo ime vezano za ratne zločine nad Bošnjacima, patriotsko politički i moralno propalom bračnom paru ništa ne znači kada je spašavenje hanume u pitanju. Naročito ako ptičice iz pritvora propjevaju!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.