NI STIDA NI OBRAZA

Bakir kritikovao kadrove nove vlasti: Državu mu vodili kriminalci, supruga bez diplome

Za direktora OSA-e postavio je Osmana Mehmedagića Osmicu, osobu koja je falsifikovala svoju fakultetsku diplomu

Izetbegović: Državu mu vodili osuđenici, optuženici, primitici, hoštapleri. Facebook SDA

Danijal Hadzovic

27.5.2023

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u svom posljednjem istupu iznio je brojne kritike na račun novih vlasti ističući, između ostalog, i nestručnost novih kadrova.

- Gotovo da nema nijednog ministra koji vodi resor, a da je za njega stručno osposobljen ili da ima iskustva u toj oblasti. DIF-ovci vode vanjske poslove i resore rada i socijalne politike, novinari se bave transportom i komunikacijama i slično - rekao je Izetbegović.

"Ja, i"

Legitimno je zamjerati na stručnosti mnogih kadrova koje je izabrala nova vlasti i svako ima pravo na takvu vrstu kritike. Osim Bakira Izetbegovića. Teško je reći da li je u njegovom slučaju u pitanju potpuna nesvijest o samom sebi ili beskrajni bezobrazluk.

Naime, po pitanju postavljanja kompromitiranih kadrova, urušavanja političkih institucija i pravljenja lakrdije od države, teško da će iko ikad uspjeti nadmašiti Bakira Izetbegovića, što uključuje i izmišljene države i vlade iz humorističkih emisija.

Podsjetimo na samo neka od kadrovskih rješenja Bakira Izetbegovića. Za premijera Federacije postavio je Fadila Novalića, čovjeka koji će najčuveniji ostati po svojim urnebesnim izjavama te optužnici i osuđujućoj presudi za kriminalnu nabavku respiratora. Nakon podizanja optužnice Izetbegović nije ni pomišljao na povlačenje Novalića.

U Dom naroda postavio je Asima Sarajlića, osobu koja je tada imala aktivnu optužnicu, na šta je Izetbegović, upitan o krivičnom procesu koji se vodio protiv njegovog pulena odgovorio: „Ja, i?“

Falsifikovane diplome

Za direktoricu KCUS-a u Sarajevu postavio je vlastitu suprugu Sebiju Izetbegović, za koju je utvrđeno da nema validnu diplomu magistra i da je ispite falsifikovala.

Za direktora OSA-e postavio je Osmana Mehmedagića Osmicu, osobu koja je falsifikovala svoju fakultetsku diplomu i generalno ima problema sa slaganjem riječi u rečenice.

Ništa manje problema kada je vokabular u pitanju nema ni Fikret Prevljak, kojeg je Izetbegović instalirao da vodi kantonalnu organizaciju SDA u Sarajevu te ga kandidirao za načelnika Ilidže, a zbog njegovog izbora, odnosa kupovine glasova delegata kako bi pobijedio Efendića, vodio se sudski proces protiv Asima Sarajlića.

Problema s vokabularom ima i njegov glavni čovjek u Tuzli Salko Zildžić, bivši kikbokser sklon učestalim prijetnjama i neumjesnom vrijeđanju političkih neistomišljenika.

Kandidati za gradonačelnika Bihaća bio mu je višestruko osuđivani Hamdija Abdić Tigar koji je u predizbornom duelu javno prijetio svom protukandidatu.

Gradonačelnik Sarajeva mu je bio Abdulah Skaka, osoba koja je uhapšena zbog sumnji za brojne zloupotrebe i koja je fakultet završila u Travniku.

I ovo je samo dio primitivaca, optuženika, osuđenika i likova s lažnim diplomama koje je Izetbegović instalirao na najodgovornije funkcije u državi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.